Prezentare tehnologia touchscreen

Tehnologia touchscreen de la MicroTouch prezentata este cea capacitiva si cea rezistiva.

Tehnologia capacitiva consta in aplicarea unui curent de mica intensitate asupra unui electrod special amplasat pe marginea ecranului. In momentul in care utilizatorul atinge ecranul cu degetul se produce o mica perturbare electrica care este sesizata de interfata senzorului si apoi analizata pentru pozitionarea exacta pe ecran. In urma stabilirii pozitiei atingerii pe ecran interfata converteste datele in coordonate x/y pe care le transmite mai departe calculatorului.Interfata are rolul de a filtra semnalele parazite si este reglata pentru interactiunea numai cu un corp uman astfel incit sunt eliminate atingerile accidentale cu alte obiecte sau perturbari produse de impuritati ori lichide.

Senzorul este constituit din mai multe straturi:
- un strat conductiv.
- suportul de sticla.
- un strat conductiv.
- electrodul senzor-ului.
- strat transparent protector „Clear Tek” care inbunatateste rezistenta la uzura si protectia.

Tehnologia capacitiva ClearTek ofera o acuratete si o sensibilitate deosebita a atingerii utilizatorului, avand in acelasi timp si o durabilitate remarcabila. ClearTek ofera rezistenta la zgarieturi, lichide, substante chimice abrasive, impotriva depunerii prafului.Un sensor ClearTek a fost testat intr-un mediu de laborator rezistand la peste 225 de milioane de atingeri fara o degradare semnificativa a suprafetei.*Tehnologia capacitive ClearTek este solutia touch preferata pentru aplicatiile ce necesita o atingere rapida si precisa.Senzorul plat capacitiv Profile incorporeaza tehnologii avansate de constructie si fabricatie ce au ca rezultat un design suplu, fin, ce asigura o instalare rapida in monitoarele plate si monitoarele plate MicroTouch CRT. Robustetea monitoarelor touch ClearTek este datorata unei peliculei transparente care mareste considerabil durabilitatea suprafetei marind rezistenta la zgarieturi si substante, materiale abrasive. Aplicatiile in care este folosita aceasta tehnologie sunt kiosk-urile, ATM-urile, punctele de vanzare, echipamentele industriale.

Tehnologia rezistiva
Comparativ cu tehnologia capacitiva cea rezistiva foloseste doua suprafate conductive electric, transparente pozitionate la foarte mica distanta una de alta si separate printr-o retea foarte fina de puncte de izolatie.In momentul in care utilizatorul atinge un punct de pe ecran se produce contactul intre cele doua suprafete si interfata transpune pozitia atingerii in coordonate x/y pe care le transmite computerului.Senzorii rezistivi au avantajul ca pot fi operati cu ajutorul unui „creion” sau chiar cu mina inmanusata, sunt mai ieftini si mai usor de produs decit cei capacitivi, astfel fiind preferati de producatorii de echipamente sau integratori pentru folosirea lor in sisteme mai ieftine de uz curent sau industriale.De asemeni si un senzor rezistiv are avantajul de a rezista la praf, lichide sau alte impuritati si ofera utilizatorului un „feedback” prin mica rezistenta la atingere. (comparativ cu un senzor capacitiv care nu necesita apasare)
Senzorii rezistivi produsi de Microtouch sunt produsi cu materiale de inalta calitate, rezistente la uzura, mediu ostil (industrial, militar,produse chimice, apa, zgirieturi, soc, lovire, etc, anumite modele functioneaza chiar in cazul in care au fost deteriorate) si sub un control de calitate foarte exigent.

Tehnologia rezistiva 5-wire asigura o atingere rapida, precisa si fiabila in cazul in care flexibilitatea reprezinta cea mai importanta cerinta. Senzorul rezitiv 5-wire raspunde la atingerea facuta cu degetul, carte de credit, sau chiar si cu degetul printr-o minusa . Tehnologia rezistiva 5-wire a fost testate in mediu de laborator rezistand la peste 35 de milioane de atingeri mecanice fara o degradare semnificativa a suprafetei.*Tehnologia rezistiva 5-wire este utilizata pentru aplicatii in domenii variate:puncte de vanzare (POS), hoteluri, e-books si o intreaga gama de alte aplicatii touch de dimensiuni medii. Senzorul 5-wire utilizeaza o tehnologie sofisticata pentru a mentine acuratetea intr-o gama variata de medii de-a lungul duratei de utilizare a produsului.

*atingerile mecanice pentru tehnologia capacitiva au fost testate pe o locatie de coordonate x, y iar pentru tehnologia rezistiva au fost testate pe o locatie de 1cm, fiecare utilizand un dispozitiv  asemanator degetului de 0.5 diametru cu o sarcina de 0.140 kg +/- 0.03 kg forta.

 

 


Monitoare touchscreen 

  MicroTouch M150 LCD Desktop Monitor
  MicroTouch CRT Touch Monitor
  MicroTouch LCD Chassis Touch Monitor
  -
 
-
 

  MicroTouch Cleartek Capacitive touchscreen data sheet
  MicroTouch 5-Wire Rezistive touchscreen data sheet
  MicroTouch NFI Projected Capacitive touchscreen data sheet
  MicroTouch Cleartek Capacitive 3D virtual tour
  MicroTouch 5-Wire Rezistive 3D virtual tour
  MicroTouch NFI Projected capacitive 3D virtual tour

Copyright © 2003 - BEST DELIVERY Impex S.R.L. - Bucuresti, Romania